[DIY] Exfoliant natural de buze

1/21/2015

     Bună, fetelor!
    Azi am decis să ating un subiect foarte întâlnit în viaţa de zi cu zi: buzele crăpate. Vă asigur că staţi de vorbă cu posesoarea unor buze extrem de vulnerabile, mai ales în sezonul rece, aşa că azi vă voi arăta un mic truc, pentru a evita pe cât posibil uscarea şi crăparea lor.
    Exfolierea este un pas important şi nu este de neglijat, atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Din acest motiv, vreau să vă prezint un produs homemade, din ingrediente naturale, care să vă scoată din impas şi să ofere buzelor în primul rând exfolierea de care ele au nevoie, produsul având totodată şi proprietăţi hidratante şi chiar anti-îmbătrânire, datorită ingredientelor conţinute. 

De ce aveţi nevoie?


- ulei de măsline
- ulei de cocos
- zahăr (alb sau brun, după preferinţe şi posibilităţi)
- vitamina A uleioasă
- un recipient cu capac
- o mini-spatulă
- miere de albine(opţional)


    În recipientul prezentat, am adăugat pe rând ingredientele: 2 linguriţe de ulei de cocos, 2 linguriţe de ulei de măsline, 3-4 linguriţe de zahăr, câteva picături de vitamina A şi o linguriţă de miere. Am încorporat ingredientele, după care am introdus produsul în frigider, timp de 10-15 minute. (Atenţie: cantităţile sunt pur orientative, puteţi doza şi varia ingredientele după bunul plac).
      Produsul final:



  Textura exfoliantului este una semi-lichidă, mai degrabă vâscoasă, datorită zahărului, culoarea gălbuie se datorează uleiului de măsline şi mierii de albine, iar mirosul este unul foarte plăcut, cel al uleiului de cocos, un parfum de care eu m-am îndrăgostit. Aplicat şi masat pe buze, timp de 1-2 minute,  se simte hidratant şi particulele de zahăr, parţial dizolvate, oferă o exfoliere blândă, dar eficientă.

Beneficiile sale:

    Uleiul de măsline hidratează intens şi catifelează buzele. Totodată, datorită conţinutului de polifenol, vitamine şi antioxidanţi, inhibă îmbătrânirea celulelor.
 Uleiul de cocos este calmant, emolient, catifelant, uşor antioxidant şi antiinflamator, contribuind la restaurarea barierei hidrolipidice a pielii.
     Zahărul asigură o exfoliere mecanică blândă, neagresivă, eficientă.
 Vitamina A uleioasă este cunoscută pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire, stimulând producţia de colagen şi elastină şi menţinând nivelul de hidratare al pielii.

  Singurul dezavantaj pe care eu îl atribui acestui exfoliant natural este termenul de valabilitate, nu foarte îndelungat, însă nu e o problemă. Fiind atât de delicios şi util în sezonul rece, estimez că într-o lună-două îl voi termina. 
     Prin urmare, eu sper că v-am convins şi că veţi căuta câteva ingrediente accesibile, le veţi combina în fel şi chip şi veţi obţine un ajutor de nădejde în îngrijirea buzelor. 

Ce părere aveţi despre acest produs? Vă tentează?

V-am pupăcit! :*


You Might Also Like

2 comentarii

  1. Mă bucur că nu sunt singura care folosește exfolianți naturali pentru buze!
    Sunt foarte bune și eficiente, iar acum chiar mi-ai făcut „poftă” de o exfoliere. :D
    Ți-am pasat un tag simpatic în seara asta, sper să-ți placă!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Orice sfat sau părere contează! ♥

ETICHETE ♥

TRANSLATE ♥